Historische plekken

pope

Pope & Co aan de Mercatorsrtaat

Het Venlo zoals we dat nu zien, zag er ooit heel anders uit. Maar aan het stratenplan of benamingen van straten of pleinen kun je vaak wel achterhalen wat voor gebouw er vroeger op een bepaalde plek stond of wat voor werkzaamheden er werden verricht.

Een heel goed voorbeeld is het terras aan de Maasboulevard dat ‘De Werf‘ heet. De naam verwijst naar de voormalige loswal die aan de voet van de vestingmuur lag en later gebruikt werd als laad en loskade, toen het kloppende hart van de Venlose logistiek.

Een ander voorbeeld is het stratenplan in het Kazernekwartier, waarin de ligging van de bastions van Fort Sint-Michiel terug te zien is in de bochten in de Hortsterweg.

Op deze website worden tal van plaatsen benoemd en beschreven. Waar mogelijk wordt de pagina waarop een plek beschreven wordt, aangevuld met oude en nieuwe foto’s en links naar historische gebeurtenissen en personen.

 

Citeer dit artikel als: Arjan (2014) Historische plekken. Citadel Venlo. https://www.citadelvenlo.org/historische-plekken-in-venlo.htm

Geef een reactie