Welkom op Citadelvenlo!

Zoals de naam en het logo al doen vermoeden, is deze website oorspronkelijk ontstaan om aandacht te vragen voor Fort St. Michiel. Dit oorspronkelijk Spaanse fort (de citadel) ligt direct onder de grond op het terrein van de voormalige Frederik Hendrik Kazerne.

In eerste instantie werd dit fort bedreigd door bouwplannen, maar dankzij de inzet van verschillende erfgoedorganisaties en de actiegroep Red Ons Fort blijft het behouden. In nieuwe plannen krijgt de vesting een prominente plaats. Deze website is inmiddels uitgebreid en bespreekt de historie van Venlo van de oudste bewoners tot eind vorige eeuw.

Citadelvenlo.org is een particulier initiatief, is bedoeld voor educatie en ontvangt geen subsidies. Het doel van de website is om zoveel mogelijk digitale informatie over het verleden van de gemeente Venlo, de bijzondere plaatsen en haar inwoners te verzamelen.

Naast de initiatiefnemers en beheerders van de website werken er verschillende mensen belangeloos mee om de inhoud van de website volledig te maken. Mocht jeĀ  verhalen, teksten of beeldmateriaal met ons willen delen kun je via de contactpagina een berichtje naar ons sturen.

Met hartelijke groet,

Corina en Arjan

 

ouverture 2014

Ouverture 2014

Citeer dit artikel als: Brouwers, C.I.J. (2014) Welkom op Citadelvenlo!. Citadel Venlo. https://www.citadelvenlo.org/

One comment on “Welkom op Citadelvenlo!

  1. Peter schreef:

    Layout is erg mooi geworden. Super!

Geef een reactie