Leo Stevens

Leonardus Gerardus Marie (Leo) Stevens (Belfeld, 1944) is een Nederlandse econoom en emeritus hoogleraar.

Stevens promoveerde in 1980 op het proefschrift Belasting naar draagkracht. Hij was betrokken bij de herziening van het Nederlandse inkomstenbelastingstelsel in 2001, de Wet inkomstenbelasting 2001. Stevens was werkzaam als hoogleraar fiscale economie aan de Erasmus Universiteit (Rotterdam) als opvolger van A.L. Brok. Bij zijn emeritaat op 8 december 2006 werd Stevens benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Sinds 1 augustus 2008 is hij kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER).

Bibliografie

Stevens heeft meerdere boeken geschreven over economie, waaronder:

  • Inkomstenbelasting 2001
  • Pensioen in de loonsfeer (2003)
  • Pensioen in de winstsfeer (2003)
  • Basisboek belastingen 2004/2005 (2004)
  • Fiscale brandnetels (2004)
  • Studiepocket belastingwetten 2005/2006 (2005; co-auteur)
  • Fiscaal gezinsbeleid (2006)
  • Fiscale fascinatie
  • Belastingoefenboek 2007/2008 (2007)
  • Elementair Belastingrecht 2007/2008, theorieboek (2007)
  • Basisboek belastingen 2007/2008 (2007)
  • Studiepocket belastingwetten 2007/2008 (2007; co-auteur)
  • Pensioengids 2008 (2008; co-auteur)
  • Naar een solidaire participatiemaatschappij (2008)

Bron: Wikipedia

Citeer dit artikel als: Keijsers Peter (2013) Leo Stevens. Citadel Venlo. http://www.citadelvenlo.org/bekende-venlonaren/leo-stevens.htm

Gerelateerde berichten

  • Andreas HoltenAndreas Holten Andreas (André) Holten (Blerick, 1 januari 1867 – aldaar, 22 mei 1841) was een Nederlands architect.Hij bouwde en verbouwde tussen 1905 en 1926 een groot aantal woonhuizen aan de […] Posted in bekende venlonaren
  • Nic DoubenNic Douben Nic Douben (Belfeld, 2 juni 1939) is een Nederlands econoom.Na de lagere school bezocht hij het Sint-Thomascollege (tegenwoordig bekend als het Valuascollege) in Venlo. Hij studeerde van […] Posted in bekende venlonaren
  • Leo BruerenLeo Brueren eo Brueren (Velden, 15 januari 1925 - Venlo, 12 januari 2012) was een Nederlandse kapelaan in de Venlose Martinuskerk en onder meer initiator van de Jongerenkerk en de Stichting […] Posted in bekende venlonaren
  • Jeu SprengersJeu Sprengers Mathieu (Jeu) Sprengers (Tegelen, 24 mei 1938 – 6 april 2008) was een Nederlands sportbestuurder. Hij was voorzitter van de KNVB en lid van het bestuur van de UEFA.CarrièreNadat hij de […] Posted in bekende venlonaren
  • Jan KlaassensJan Klaassens Jan Klaassens (Venlo, 4 september 1931 - Baarlo, 12 februari 1983) was een Nederlands voetballer. Hij speelde als middenvelder 57 keer in het Nederlands voetbalelftal, kwam 505 maal in het […] Posted in bekende venlonaren
  • Karel BlumenkampKarel Blumenkamp Charles Jean Alexandre (Karel) Blumenkamp (Venlo, 8 juli 1807 - aldaar 29 juli 1896) was in de 19e eeuw meer dan zestig jaar dokter-geneesheer in Venlo.Blumenkamp was de zoon van de uit […] Posted in bekende venlonaren
  • Harry BoermansHarry Boermans Harry Boermans (Venlo, 8 januari 1896 – aldaar, 13 maart 1983) was een schrijver van historische artikelen, die vooral over Venlo handelden.Boermans, die van 1918 tot 1961 de kost […] Posted in bekende venlonaren
  • Frans WoltersFrans Wolters Franciscus (Frans) Leonardus Antonius Johannes Wolters (Venlo, 21 oktober 1943 - aldaar, 9 februari 2005) was een Nederlands politicus. Tussen 1981 en 1998 was hij lid van de Tweede […] Posted in bekende venlonaren
  • Wim BogersWim Bogers Wim Bogers (Venlo, 18 juli 1922 - ?, 17 februari 1987) was een Nederlands econoom.Bogers studeerde in 1949 te Tilburg cum laude af in bedrijfseconomie, statistische analyse, wiskundige […] Posted in bekende venlonaren
  • Jolande SapJolande Sap Johanna Catharina Maria (Jolande) Sap (Venlo, 22 mei 1963) is een Nederlandse oud-politica. Vanaf 17 december 2010 tot en met 5 oktober 2012 was zij fractievoorzitter van GroenLinks in de […] Posted in bekende venlonaren

Geef een reactie